Κροκόδειλοι αλμπίνο κατακτούν το Παρίσι

 

 

Δύο εξαιρετικά σπάνιοι κροκόδειλοι έχουν γίνει πόλος έλξης για άπειρους επισκέπτες στη φάρμα της Γαλλίας όπου φιλοξενούνται τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για ένα ζευγάρι αλμπίνων κροκόδειλων από το σύνολο των μόλις 20 τέτοιων αμφίβιων που ζουν σε όλο τον κόσμο σήμερα και έφτασαν από τη Λουιζιάνα στη “Φάρμα με τους κροκόδειλους” τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Όπως μαρτυρά και το όνομά της, η συγκεκριμένη φάρμα είναι ένα εξειδικευμένο πάρκο άγριων ζώων, το οποίο ιδρύθηκε το 1994 στο Πιερλάτε της Νότιας Γαλλίας από τους Έρικ και Λουκ Φουζερόλ και φιλοξενεί αποκλειστικά κροκόδειλους, αλιγάτορες και χελώνες.

 

Η άφιξη των δύο σπάνιων αλμπίνων κροκόδειλων προσέλκυσε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι, εκτός από αυτά, έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν περισσότερα από 600 είδη τροπικών φυτών καθώς και 400 ζώα, τα 335 από τα οποία είναι κροκόδειλοι του Νείλου.

 

Ως ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα ζώα, οι λευκοί κροκόδειλοι είναι και εξαιρετικά σπάνιοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το φαγητό που τρώνε μαγειρεύεται ειδικά για εκείνους.

 

Ο Σαμιουέλ Μαρτέν, κτηνίατρος και διευθυντής της “Φάρμας των κροκοδείλων” πιστεύει ότι οι αλμπίνοι του είναι οι πρώτοι του είδους τους που ζουν στη Γαλλία, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ τονίζει το πόσο ευαίσθητοι είναι στο φως του ήλιου λόγω του δέρματός τους.

 

Τα σπάνια αυτά λευκά ζώα αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να επιζήσουν στην άγρια φύση, κυρίως επειδή το χρώμα τους τα κάνει ορατά -άρα και ευάλωτα- σε διάφορα αρπακτικά.

 

Έτσι, με στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην προστασία και διατήρηση των ερπετών, ο Μαρτέν και οι συνεργάτες του ασχολούνται ιδιαίτερα με την αναπαραγωγή των κροκοδείλων.

 

“Συγκεντρώνουμε περίπου 2.000 αυγά τον χρόνο, τα μισά από τα οποία γονιμοποιούνται. Μετά, τοποθετούνται στα εκκολαπτήρια και παρακολουθούνται επιστημονικά”, λέει ο Μαρτέν, ο οποίος ελπίζει μόλις οι δύο αλμπίνοι αλιγάτορές του μεγαλώσουν να μπορέσουν και εκείνοι να αναπαραχθούν. Προς το παρόν όμως, τα δύο σπάνια ζώα είναι πολύ μικρά σε ηλικία και οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση θα ήταν άκαιρη.

 

ΠΗΓΗ:ethnos.gr