Το μέγα ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η ταχύτατη έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση και γι’ αυτό αποφάσισε να μειώσει κατά τέσσερις μονάδες τον συντελεστή φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι κλιμακωτά.
ant1online
Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 24 στο 20% θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μεγάλες επενδύσεις, που καταρτίζει το οικονομικό επιτελείο. Θα δοθούν πολλών ειδών κίνητρα και θα απλουστευθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών σε μεγάλα έργα.
Το μέγα ζητούμενο είναι η ταχύτατη έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση, γι’ αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει κατά τέσσερις μονάδες τον συντελεστή φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι κλιμακωτά, όπως αρχικά σχεδίαζε.
Την ίδια ώρα, έκθεση – σοκ του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας επιβεβαιώνει τη δραματική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το λιανεμπόριο, εξαιτίας της κρίσης.
Στο τρίμηνο Ιουνιος – Ιούλιος – Αυγουστος, κατά τη διάρκεια, δηλαδή, των θερινών εκπτώσεων, βούλιαξαν οι πωλήσεις σε οκτώ στα δέκα καταστήματα. Μάλιστα, η πτώση του τζίρου οδήγησε το 73% των καταστηματαρχών να προχωρήσουν σε απολύσεις. Σύμφωνα με την έκθεση, το 90% των εμπόρων απορρίπτει την οικονομική πολιτική.