Έκαψαν 17 κροκόδειλους

Ένα ζευγάρι Αμερικανών που έχει μετακομίσει στην Μπελίζ, είδαν τα όνειρα τους να γίνονται στάχτη, όταν κάτοικοι του κοντινού χωριού Μάγια έβαλαν φωτιά στο καταφύγιο κροκοδείλων που οι ίδιοι είχαν φτιάξει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο CNN, οι κάτοικοι του χωριού Μάγια έβαλαν φωτιά στο καταφύγιο κροκοδείλων, επειδή νόμιζαν ότι τα εν λόγω ερπετά είχαν φάει δύο παιδιά που αγνοούνταν.

Από τη φωτιά στο καταφύγιο, κάηκαν 17 κροκόδειλοι.

Η Μπελίζ, πρώην Βρετανική Ονδούρα, είναι ένα μικρός παράδεισος στην Κεντρική Αμερική, με τροπικά δάση και σημαντικά μνημεία των Μάγια.

Ο Cherie και η Vince Rose μετακόμισαν στην Κεντρική Αμερική το 2004 και έφτιαξαν το εν λόγω καταφύγιο, 36 στρεμμάτων, για να προστατεύσουν δύο είδη κροκοδείλων που απειλούνται με εξαφάνιση.

Το ονόμασαν American Crocodile Education Sanctuary και κατασκεύασαν μικρά σπιτάκια για να μπορούν να μένουν οι επιστήμονες και οι μαθητές που θα το επισκεπτόταν.

Οι κάτοικοι του χωριού Μάγια έβαλαν φωτιά στο καταφύγιο, όταν ο μάγος του χωριού τους είπε ότι το ζευγάρι των Αμερικανών τάισε τους κροκόδειλους με τα δύο παιδιά που εξαφανίστηκαν.

Το ζευγάρι εκείνη την ώρα απουσίαζε από το καταφύγιο, είχαν πάει σε κοντινό νησί για να σώσουν τρεις κροκόδειλους.

Η Cherie Rosie δήλωσε ότι «ήταν σαν ταινία του Φρανκεστάιν. Αν ήμασταν σπίτι θα μας κομμάτιαζαν και θα μας έριχναν για τροφή στους κροκόδειλους».

Το γεγονός ότι οι κάτοικοι λειτουργούσαν υπό τις υποδείξεις του μάγου, επιβεβαίωσε και η τοπική Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη από τις Αρχές.