Καυτερές πιπεριές κατά της υπέρτασης!

 

Inspired by chili peppers, researchers are working toward a painkiller that could stop the brain from registering the presence of pain.

Φωτογραφία Photos.com

Νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Καπσαϊσίνη, το συστατικό που δίνει σε ορισμένες πιπεριές την καυτερή τους γεύση, φαίνεται πως βοηθά στην χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και την μείωση της υπέρτασης.

Τελευταία πειράματα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μακροχρόνια χρήση Καπσαϊσίνης, οδηγεί στην μείωση της υπέρτασης.  Οι Κινέζοι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τα πειράματα εξηγούν ότι η μακροχρόνια χρήση αυτού του συστατικού ενεργοποιεί συγκεκριμένο υποδοχέα στην εσωτερική επίστρωση των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται οξείδιο του αζώτου που προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία από φλεγμονές και άλλα προβλήματα.

Ο επικεφαλής της έρευνας Ζίμινγκ Ζού από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τσονγκίνγκ στην Κίνα, ανέφερε ότι τα οφέλη από την κατανάλωση καυτερών πιπεριών είναι έκδηλα ήδη στην χώρα του. Όπως είπε, το ποσοστό υπερτασικών στην βόρεια Κίνα, όπου δεν καταναλώνονται καυτερά φαγητά, είναι 20%.  Το ίδιο ποσοστό είναι 10 με 14% στη νότια και δυτική Κίνα, όπως η επαρχία Σιτσουάν, όπου στην τοπική κουζίνα χρησιμοποιούνται έντονα οι καυτερές πιπεριές.

voanews