Σε καλό κλίμα η συνάντηση Διαμαντοπούλου – Ιερώνυμου
Diamantopoulou_IeronymosΘέματα που αφορούν στη συνεργασία Εκκλησίας -Πολιτείας, με διακριτούς ρόλους στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, την δια βίου μάθηση και την ειδική εκπαίδευση, συζήτησαν η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο αρχιεπίσκοπος, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η συζήτηση ήταν θερμή και ενδιαφέρουσα. Πρόσθεσε ότι κυρίως συζητήθηκε το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, δηλαδή των Σχολών εκείνων από τις οποίες αποφοιτούν παιδιά που θα γίνουν κληρικοί.

«Μας απασχόλησε», είπε ο αρχιεπίσκοπος, «το θέμα της Δια Βίου Επιμορφώσεως από πλευράς Εκκλησίας, των στελεχών μας, των εθελοντών – όλων εκείνων που ασχολούνται με το εκκλησιαστικό έργο. Συζητήσαμε πολύ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και περισσότερο για τα παιδιά που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, για την παιδεία τους, την εκπαίδευσή τους».

Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι θα γίνει και νέα συνάντηση με την υπουργό για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα, ωστόσο όπως διευκρίνισε, δεν συζητήθηκε θέμα συγχωνεύσεων εκκλησιαστικών σχολών. Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η Εκκλησία και το κράτος, με διακριτούς ρόλους, μπορούν να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να έχουμε αποτελέσματα προς όφελος του λαού μας.

«Ο χώρος της Εκκλησιαστικής Παιδείας, στο σύνολο του, από τα λύκεια μέχρι τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ο χώρος της Δια Βίου Μάθησης – που είναι και η μεγάλη αλλαγή που παρουσιάσαμε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο- αλλά και η συνεργασία της Εκκλησίας και του Υπουργείου Παιδείας, σε θέματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, την εκπαίδευση παιδιών στο χώρο της παραβατικότητας και των ναρκωτικών, είναι χώροι που μπορεί να υπάρχει πολύ σοβαρή συνεργασία», ανέφερε η υπουργός. Τόνισε επίσης ότι το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα με τον εθελοντισμό της Εκκλησίας, μπορούν να έχουν άριστα αποτελέσματα.

«Θεωρώ ότι η Παρουσία του Αρχιεπισκόπου και σε αυτό το χώρο είναι μια εγγύηση για μια νέα εποχή στη σχέση Εκκλησίας και κράτους», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

ΝΕΤ ΑΠΕ/ΜΠΕ