Αυστραλία: Πυροβολισμοί και ξυλοδαρμοί υποψηφίων πριν τις προεδρικές

 

 

Δύο βίαια επεισόδια αμαύρωσαν την εικόνα της Αυστραλίας, την πρώτη ημέρα της έναρξης της προεκλογικής περιόδου. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες στην Αδελαΐδα, ύστεαρ από καταγγελία υποψήφιας των Φιλελευθέρων ότι ξυλοκοπήθηκε μετά από μία συζήτηση για τη στάση απέναντι σε όσους ζητούν άσυλο.

 

Όπως δήλωσε στο αυστραλιανό ABC η Τζασμίν Γουντ, δύο άνδρες πλησίασαν την ίδια και μία συνεργάτιδά της την ώρα που έκαναν προεκλογική εκστρατεία σε ένα εμπορικό κέντρο και αφού επέκριναν τις θέσεις του κόμματος για την πολιτική επί της προστασίας των συνόρων, τις γρονθοκόπησαν.

Στο Σίδνεϊ, η αστυνομία ερευνά τους πυροβολισμούς εναντίον ενός εκλογικού κέντρου και της κατοικίας του υποψηφίου των Εργατικών, Μπρεντ Τόμας. Ο Τόμας δήλωσε στην εφημερίδα The Daily Telegraph, ότι ετοιμαζόταν να ντυθεί, όταν μία σφαίρα από διερχόμενο αυτοκίνητο καρφώθηκε στον εξωτερικό τοίχο.

Πριν μία εβδομάδα, μία σφαίρα είχε σπάσει τα παράθυρα του εκλογικού του κέντρου. Ο υποψήφιος των εργατικών έχει μεταφέρει την οικογένεια του σε ασφαλή τοποθεσία ενώ στην έρευνα έχει εμπλακεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.