Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε τη θρυλική λίμνη Αβέρνους ως ιδιοκτησία μαφιόζικης οργάνωσης

 

Οι ιταλικές διωκτικές αρχές κατέσχεσαν την πολυθρύλητη λίμνη Αβέρνους, η οποία κείται σε μία ηφαιστειακή περιοχή, κοντά στα Ποτσουόλι, στην περιφέρεια της Νάπολης.

 

Η λίμνη είναι ιδιωτική και σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ανήκει σε παρακλάδι της συμμορίας των Καζαλέζι της ναπολιτάνικης Καμόρα, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η λίμνη, με τους αρχαίους ναούς της και τα σπήλαιά της, έχει εξυμνηθεί από την αρχαιότητα από ποιητές όπως ο Βιργίλιος και ο Δάντης, έχει απαθανατισθεί σε δεκάδες πίνακες διάσημων ζωγράφων.

Στην αρχαιότητα εθρυλείτο πως εκεί βρισκόταν η είσοδος του Άδη και το όνομά της έχει ελληνική ρίζα, από το επίθετο «άορνος» (χωρίς πουλιά) γιατί σύμφωνα με την παράδοση τα πουλιά που πετούσαν από πάνω της έπεφταν νεκρά.

Η λίμνη ανήκει πλέον σε ένα αγροτουριστικό συνεταιρισμό, ο οποίος την απέκτησε από έναν τουριστικό επιχειρηματία, όταν εκείνος συνελήφθη και φυλακίσθηκε.

Οι διωκτικές αρχές δεν περιορίζονται απλώς στη σύλληψη φυσικών προσώπων που σχετίζονται με τις μαφιόζικες οργανώσεις, αλλά προσπαθούν να καταφέρουν καίρια πλήγματα στα οικονομικά τους συμφέροντα με κατασχέσεις ιδιοκτησιών, επιχειρήσεων, εστιατορίων, ξενοδοχείων και πολυτελών αυτοκινήτων.