Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

 

 

Επίσκεψη στην Αθήνα της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Catherine ASHTON

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Catherine ASHTON, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, από 8 έως 13 Ιουλίου 2010.

Η Catherine Ashton, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

To απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουλίου και ώρα 19.00 θα πραγματοποιήσει Διάλεξη με θέμα “Η Ευρώπη και ο Κόσμος”, που θα λάβει χώρα στο κτίριο MEGARON Plus (Λεωφ. Βασ. Σοφίας) και την οποία θα παρακολουθήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας που θα διατίθενται στην είσοδο του Μεγάρου), ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία προς τα ελληνικά.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Αθήνα, η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί, την Παρασκευή 9 Ιουλίου, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (ώρα10.00, στο Υπουργείο) καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Δρούτσα (ώρα 11.30, στο Υπουργείο), προκειμένου να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Στο περιθώριο της επίσκεψής της, η Catherine  Ashton θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του 13ου Ετήσιου Συμποσίου Σύμης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο (Δευτέρα 12/7, ώρα 20.00).

Το Συμπόσιο οργανώνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, διπλωμάτες, επιστήμονες και ακτιβιστές με σκοπό να προωθήσουν προοδευτικές πολιτικές λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις.