Τι να προσέξω στην αγορά γυαλιών ηλίου;

 

Προσέχουμε να φέρουν τη σήμανση CE, ότι δηλαδή είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Προσέχουμε την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μην δημιουργούν παραμορφώσεις.

Φροντίζουμε τα γυαλιά που επιλέγουμε για τα μικρά παιδιά να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών από το σπάσιμο του φακού.

Ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι από την αγορά «ακατάλληλων» γυαλιών ηλίου;

Έχουν καταγγελθεί φαινόμενα αλλεργίας και ερεθισμών, που προκαλούνται συνήθως από τους σκελετούς για αυτό πρέπει να προσέχουμε τη σήμανση  CE να υπάρχει και στο σκελετό, έτσι ώστε το υλικό κατασκευή τους να είναι σύμφωνο με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ποια πιστοποιητικά πρέπει να συνοδεύουν την αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου;

Δεν χρειάζονται πιστοποιητικά αρκεί η απόδειξη αγοράς, η οποία ισχύει για εγγύηση 2 ετών όπως για όλα τα προϊόντα. Είναι απαραίτητο όμως να συμβουλευόμαστε οπτικούς προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών που πρόκειται να αγοράσουμε.

Αποφεύγουμε την αγορά γυαλιών από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής μας και δεν παρασυρόμαστε από τις αντιγραφές μοντέλων και Οίκων Μόδας που είναι μεν μικρής αξίας αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για την ποιότητα κατασκευής τους.

Πολλά καταστήματα μαζί με ένα ζευγάρι γυαλιά που αγοράζουμε μας κάνουν δώρο άλλο ένα, άγνωστης μάρκας. Τι να προσέξουμε;

Το δώρο που προσφέρουν τα καταστήματα είναι  το δόλωμα  για τους καταναλωτές προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Και στην περίπτωση αυτή ισχύουν τα παραπάνω, πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η σήμανση CE  δεν πρέπει να αναγράφεται σε αυτοκόλλητο αλλά να είναι ανεξίτηλη .

ΠΗΓΗ:ana-mpa