Βρετανία: Περικοπές στις δαπάνες της βασιλικής οικογένειας

 

 

Περίοδος μεγάλης λιτότητας και για τη βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία σε δύο χρόνια προβλέπεται να μείνει από…ρευστό, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής της κατάστασης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 

Τους τελευταίους δύο μήνες η βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάσθηκε να χρησιμοποιήσει ποσό 6,5 εκατομμύρια λίρες από τα αποθέματα της για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και το ποσό που έχει μείνει στα αποθέματά της είναι 15 εκατομμύρια λίρες και προβλέπεται να το χρειασθεί να το ξοδέψει μέχρι το 2012.

Η κρίση σε ρευστό που αντιμετωπίζει η βασίλισσα Ελισάβετ υποχρέωσε τους λογιστές της να κάνουν δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα ανάκτορα, όπως στις αγορές επίπλων, γραφικού υλικού, στολών για το προσωπικό και επιπλέον έχουν “παγώσει” οι μισθοί του προσωπικού.

Ο Σερ Αλαν Ριντ, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της βασίλισας Ελισάβετ, δήλωσε στην απογευματινή εφημερίδα του Λονδίνου “Ιβνινγκ Στάνταρντ”, ότι οι υπηρεσίες των ανακτόρων αναγνωρίζουν το δύσκολο οικονομικό κλίμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Εφαρμόζουμε πρόγραμμα μεγάλων περικοπών και προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις προσλήψεις νέου προσωπικού”.

Ο Σερ Αλαν Ριντ και άλλοι υψηλόβαθμοι επιτελείς στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δέχθηκαν να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους. Μειώθηκαν επίσης και τα έξοδα μετακίνησης της βασίλισας Ελισάβετ απο 6,5 εκατομμύρια λίρες που ήταν πριν δύο χρόνια στα 3,9 εκατομμύρια στην περίοδο 2009-2010.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν ανακοίνωσε πρόσφατα, καταθέτοντας τον έκτακτο προϋπολογισμό, ότι η κρατική επιχορήγηση της βασιλικής οικογένειας θα “παγώσει” για τη νέα περίοδο 2010-2011.