Στοιχειωμένο…ραδιόφωνο!

Ένα περίεργο γεγονός συμβαίνει τις τελευταίες μέρες σε ένα κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκωτίας, όπου ένα ραδιόφωνο 70 ετών ξεκίνησε ξαφνικά να μεταδίδει μουσική και ειδήσεις από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Όπως λένε μάλιστα οι παρευρισκόμενοι η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη με το ρεύμα ή με μπαταρίες. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ακούν ομιλίες του Ουίνστον Τσόρτσιλ, μουσική του Γκλεν Μίλερ και διάφορες ειδήσεις από τον Β’ Παγκόσμιο. Η μετάδοση ξεκινά σε τυχαίες μέρες και ώρες και διαρκεί συνήθως περίπου μισή ώρα!

Ο διαχειριστής του κέντρου, Μπομπ Σάθερλαντ δηλώνει ότι η συσκευή έχει εξεταστεί από τεχνικούς, αλλά και αυτοί δεν μπορούν να εξηγήσουν πως συμβαίνει αυτό: «Δεν είναι μόνο ένας από εμάς που έχει ακούσει με τα αυτιά του τις εκπομπές! Σχεδόν όλοι όσοι μπαίνουμε εδώ μέσα, έχουμε γίνει μάρτυρες έστω και για μία φορά. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι, δεν θα διακινδυνεύαμε να ρεζιλευτούμε λέγοντας ψέματα δημοσίως!», συμπληρώνει.

Το πολιτιστικό κέντρο βρίσκεται μέσα στον αεροπορικό σταθμό Montrose ο οποίος θεωρείται στοιχειωμένος από πολλούς καθώς δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες που μιλούν για φαντάσματα, ανεξήγητους και ανατριχιαστικούς ήχους, πόρτες που ανοιγοκλείνουν, σκιές και περίεργες ενέργειες…

Εγώ πάντως δε θα ήθελα να πάω σε αυτό το αεροδρόμιο