Εμπιστοσύνη ΔΝΤ στην ισπανική οικονομία


dominique_stros_kahn02

 

 

 

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ισπανικής οικονομίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, υπό τον όρο ότι γίνονται οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν“. Στρος-Καν

 

 

 

 

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ισπανική οικονομία, αλλά και στην κυβέρνηση της χώρας, έδωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την συνάντηση που είχε με τον ισπανό πρωθυπουργο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Αυτό που βλέπω σήμερα είναι ότι γίνονται οι προσπάθειες αυτές“, προσέθεσε, αναφερόμενος στα μέτρα μείωσης των δημόσιων ελλειμμάτων και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ χαρακτήρισε επίσης αποφασιστικής σημασίας τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ισπανική κυβέρνηση, κρίνοντας “απίστευτο” το γεγονός ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία αυξάνεται τόσο γρήγορα σε κάθε οικονομική κρίση.

Παράλληλα ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής (stress tests) στο τραπεζικό σύστημα έχει ουσιαστική σημασία για να καθησυχάζονται οι αγορές.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ