Αιχμές Παπουτσή κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τη στάση της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία αξιολόγησης της νέας ηγεσίας των δικαστικών αρχών στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

«Η άρνηση των συναδέλφων της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν γνώμη για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης αποτελεί υπονόμευση της νέας κοινοβουλευτικής διαδικασίας», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ.Παπουτσής, κάνοντας λόγο για «κομματική επιλογή και προμελετημένη πράξη, με στόχο την ακύρωση του ρόλου της Βουλής στην αξιολόγηση της νέας ηγεσίας των Δικαστικών Αρχών».

Ο κ.Παπουτσής άφησε αιχμές ιδιαιτέρως κατά των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υπερψηφίσει τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, σημειώνοντας ότι «δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά» για τη στάση τους. «Διατηρώ την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις, οι συνάδελφοι θα αναθεωρήσουν τις επιλογές τους και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του κύρους της Βουλής», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.