Αδιανόητα όσα συμβαίνουν στο Ευρ.Κοινοβούλιο Για το απευθείας εμπόριο

 

Αδιανόητα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, τα όσα συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με τον Κανονισμό για το απευθείας εμπόριο και τη μελέτη που ετοιμάστηκε από Τούρκο εμπειρογνώμονα σύμφωνα με την οποία «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να κλείσει λιμάνια τα οποία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό της» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το Καραβοστάσι και την Κερύνεια τα οποία χαρακτηρίζει ως «νόμιμα με βάση το διεθνές δίκαιο».

 

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, και κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για το απευθείας εμπόριο, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «πρόκειται περί απαράδεκτων θέσεων. Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι πως εάν δεν είχαμε πάρει χαμπάρι τι γινόταν με τις διεργασίες για το απευθείας εμπόριο από τον Δεκέμβριο είναι αδικαιολόγητο να παρακολουθούμε η έκθεση για το απευθείας εμπόριο να γίνεται μάλιστα από πλευράς Τουρκίας και κάποιοι μάλιστα να υιοθετούν απόλυτα τις θέσεις κάποιου Τούρκου εμπειρογνώμονα. Είναι αδιανόητα τα όσα συμβαίνουν», είπε.

 

Θέλω να ελπίζω, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ότι «θα ληφθούν έγκαιρα, όσο έγκαιρα μπορεί πλέον, τα μέτρα για να αποτρέψουμε αυτό το δυσάρεστο γεγονός που θα μετατρέψει την κατεχόμενη πατρίδα μας σε μια νέα Ταϊβάν».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού σύμφωνα με τις οποίες τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν στόχο να δυσχεράνουν το έργο της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «προφανώς δεν αναφερόταν στον Δημοκρατικό Συναγερμό».

 

Σε ερώτηση κατά πόσον ο ΔΗΣΥ δεν είναι κόμμα της αντιπολίτευσης, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε «βεβαίως είναι κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά δεν έχει στόχο να δυσχεράνει το έργο αυτό. Εχει στόχο να διορθώσει κινήσεις προς τη λανθασμένη κατεύθυνση», είπε.

 

Κληθείς να σχολιάσει άλλο σημείο των δηλώσεων του Αντρου Κυπριανού ο οποίος κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να πει τη θέση του για την εκ περιτροπής προεδρία, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «αν δεν το έχει αντιληφθεί μέχρι σήμερα, δεν είμαι εγώ αυτός που θα διορθώσω τα προβλήματα επίλυσης των θέσεων. Δεν θέλω να προχωρήσω σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο», ανέφερε.

 

iKypros