Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο εμπορικός πύραυλος Falcon 9 για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του

 

 

Ο πύραυλος Falcon 9 της αμερικανικής εταιρίας SpaceX απογειώθηκε από τη Φλόριντα για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του, η οποία θεωρείται ως μία κρίσιμη δοκιμή για την ανάπτυξη εμπορικών πυραύλων, σύμφωνα με τις εικόνες που αναμεταδόθηκαν απευθείας στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

 

Η εκτόξευση έγινε στις 14:35 από τη βάση της αμερικανικής αεροπορίας στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Είχε προβλεφθεί να γίνει σε περιθώριο τεσσάρων ωρών μεταξύ 15:00 ώρα Γκρίνουιτς και 19:00 ώρα Γκρίνουιτς.

 

Ο διαχωρισμός μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου ορόφου του λευκού πυραύλου, μήκους 54,9 μέτρων, εκτυλίχθηκε ομαλά, αναφέρει στο σάιτ της η εταιρία.

 

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 αποτελεί ένα κρίσιμο στάδιο για τη SpaceX και τις εμπορικές διαστημικές πτήσεις”, είχαν δηλώσει αξιωματούχοι της επιχείρησης πριν από την εκτόξευση.

 

“Ο κύριος σκοπός μας είναι να συλλέξουμε όσα περισσότερα δεδομένα είναι δυνατό” στη διάρκεια της πτήσης, είχαν εξηγήσει. “Θα είναι πραγματικά καλό αν μπορέσουμε να φθάσουμε την επίγεια τροχιά αλλά θα είμασταν ικανοποιημένοι αν μόνο ο πρώτος από τους δύο ορόφους του πυραύλου, που διαθέτει εννέα κινητήρες, λειτουργήσει καλά”.

iKypros