Διέσχισε το στενό της Μάγχης δεμένος σε μπαλόνια ηλίου!

 

 

Ένας περιπετειώδης Αμερικανός κατάφερε να διασχίσει το στενό της Μάγχης δεμένος σε μια δέσμη μπαλονιών φουσκωμένων με ήλιο, ξεκινώντας από τη βρετανική πλευρά και καταλήγοντας στο μέσο ενός γαλλικού λαχανόκηπου.

 

Ο Τζόναθαν Τραπ (Jonathan Trappe) από το Ράλι της Βόρειας Καρολίνας είχε προσδεθεί σε ένα ειδικά εξοπλισμένο κάθισμα που ήταν προσαρτημένο κάτω από μια πολύχρωμη συστάδα μπαλονιών, όταν απογειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, νωρίς το πρωί από το Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

 

Περίπου πέντε ώρες αργότερα, προσγειώθηκε σε έναν γαλλικό αγρό, κόβοντας μερικά από τα μπαλόνια: “Ήταν μια εξαιρετική, σιωπηλή και ήρεμη εμπειρία”, δήλωσε ο Τραπ στην τηλεόραση Sky News, η οποία κάλυπτε το γεγονός. “Δεν είχατε ποτέ αυτό το όνειρο να αρπάξετε μια δέσμη μπαλονιών και να πετάξετε μακριά; Νομίζω ότι είναι κάτι κοινό ανάμεσα στους λαούς, κάτι που δεν έχει σύνορα – αυτή η φαντασίωση του να αρπάζεις τα μπαλόνια και να αιωρείσαι στην ατμόσφαιρα” είπε ο ίδιος, δικαιολογώντας την απόφαση του να προχωρήσει σ’ αυτό το τολμηρό εγχείρημα.

 

Τον περασμένο μήνα, ο 36χρονος Τραπ διεκδίκησε το ρεκόρ της μακρύτερης ελεύθερης πτήσης με μπαλόνια, πετώντας επί 14 ώρες πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα, αφήνοντας να τον παρασύρει ο άνεμος και καλύπτοντας 109 μίλια. Σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, σε προηγούμενη πτήση του ο ίδιος είχε φτάσει στα 17.930 πόδια, ακριβώς κάτω από τον ελεγχόμενο εναέριο χώρο.

 

“Υπάρχουν κίνδυνοι και δουλεύουμε μεθοδικά για να τους καταπολεμήσουμε, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε μια ασφαλή και διασκεδαστική πτήση”, συνέχισε ο Τραπ, ο οποίος διαθέτει ειδική άδεια πτήσεων με μπαλόνια από Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Αεροπλοΐας των ΗΠΑ: “Επειδή, στην πραγματικότητα τα όνειρα και η ικανοποίηση της περιπέτειας μπορούν να είναι απολαυστικά μόνο όταν είναι ασφαλή”.

 

Η διάσχιση της Μάγχης του Τραπ ήταν πολύ λιγότερο περιπετειώδης από την πρώτη απόπειρα που είχε γίνει με μπαλόνια το 1785. Τότε, ο πρωτοπόρος γάλλος “μπαλονοπλόος” Ζαν-Πιέρ Φρανσουά Μπλανσάρ (Jean-Pierre Francois Blanchar) και ο αμερικανός γιατρός Τζον Τζέφρις (John Jeffries), ο οποίος πλήρωσε για την πτήση, απογειώθηκαν με ένα μπαλόνι υδρογόνου το οποίο άρχισε να παρουσιάζει διαρροή. Το δίδυμο αναγκάστηκε να πετάξει όλο το έρμα του, μαζί με τα περισσότερα από τα ρούχα του στο νερό και έτσι μετά βίας, κατάφερε να παραμείνει στον αέρα και να προσγειωθεί στο Καλέ.

 

Πηγή: ethnos.gr