Εμπορικοί φραγμοί στις εξαγωγές της Ε.Ε

εξαγωγές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμπόδια στις εξαγωγές της αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εκπρόσωποι της  οποίας, δηλώνουν ότι παρά την σταδιακή βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας, σχεδόν 280 περιοριστικά εμπορικά μέτρα έχουν υιοθετηθεί από τους μείζονες εμπορικούς εταίρους της στην Ομάδα των 20 (G20) κατά τους τελευταίους 18 μήνες.

Υπάρχει κίνδυνος τα περιοριστικά εμπορικά μέτρα που υιοθετήθηκαν από εταίρους μας στη διάρκεια της κρίσης να παραμείνουν μέρος του εμπορικού περιβάλλοντος ακόμη και όταν η οικονομία επιταχυνθεί“. Κάρελ Ντε Γκαχτ, επίτροπος Εμπορίου της ΕΕΣύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ετήσια έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είναι αρμόδια για την εμπορική πολιτική στην ΕΕ, τα προστατευτικά μέτρα περιλαμβάνουν κλασικούς εμπορικούς φραγμούς, όπως απαγορεύσεις των εισαγωγών ή αυξήσεις των δασμών ώστε οι καταναλωτές να “αγοράζουν εθνικά“, αναφέρει η Επιτροπή.

Η Επιτροπή αναφέρει πως οι εξαγωγείς της ΕΕ αντιμετωπίζουν τους περισσότερους περιορισμούς στην Αργεντινή και τη Ρωσία, όπου μια τελωνειακή ένωση με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν πλήττει τη χαλυβουργία, τη βιομηχανία αυτοκινήτου και τη βιομηχανία αγροτικών προϊόντων και τροφίμων της ΕΕ.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ