Η τέφρα προκαλεί νέα προβλήματα σε πτήσεις 

 

 

 

 

 

Νέα προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές προκαλεί η τέφρα από το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Όλες οι πτήσεις στη βόρεια Ιρλανδία έχουν ανασταλεί ενώ απειλείται ο εναέριος χώρος της Μεγάλης Βρετανίας.
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στη Γερμανία, όπου αύριο αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στις αερομεταφορές.

 

Η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα άρει την απαγόρευση των πτήσεων από τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου από τις 09:00 ώρα Ελλάδας.
“Το Heathrow και το Gatwick δεν θα περιλαμβάνονται στη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων, όμως περιορισμοί θα ισχύουν επειδή βρίσκονται κοντά στη ζώνη αυτή”, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας.

Έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν κλειστά τα αεροδρόμια του Άμστερνταμκαι του Ρότερνταμ. Το κλείσιμό τους θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα εσωτερικά και εξωτερικά δρομολόγια, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι ολλανδικοί αερολιμένες δεν πρόκειται να επηρεασθούν από το μέτρο αυτό, καθώς όμως το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ είναι τα δύο κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, το κλείσιμό τους θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα εσωτερικά και εξωτερικά δρομολόγια, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Το Άμστερνταμ-Σίπχολ είναι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορευματικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το πέμπτο από πλευράς επιβατικής κίνησης, ενώ το Heathrow είναι το νούμερο ένα.

Πηγή: ΝΕΤ105,8