Εκτακτη συνεδρίαση αύριο το πρωί του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου για Ελλάδα

Image

 

 

 

 

 

 

 

Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Γαλλία έχει διπλό πρόβλημα: Την έχει  «καπελώσει» η Γερμανία πλήρως και η κυβέρνηση πρέπει να δικαιολογήσει στο εσωτερικό της χώρας την χρηματοδότηση μέρους του δανείου που θα δοθεί την Κυριακή στην Ελλάδα. Το ύψος των δανείων που θα χορηγηθούν στην Ελλάδα μέχρι το 2012 θα ανακοινωθεί την Κυριακή μετά την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), που συνέρχονται εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε εκπρόσωπος του επικεφαλής του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επίσης γνωστοποίηση πως η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 (ώρα Ελλάδος).
Όπως έγινε γνωστό, επί τάπητος θα τεθούν τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Στις 19.00 θα ανακοινωθούν και τα τελεσίδικα μέτρα … οριστικής διάλυσης της ελληνική οιονομίας!

Διπλωματική πηγή προσκείμενη σε σχετικές συνομιλίες από την πλευρά της ανέφερε πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ αναμένεται να συνεδριάσουν στις 7 Μαΐου το βράδυ στις Βρυξέλλες ή στις 8 Μαΐου, και όχι στις 10 του μηνός όπως είχε προταθεί, για την οριστική έγκριση της ενεργοποίησης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Η ημερομηνία της 10ης Μαΐου δεν συζητείται επί του παρόντος. Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης των δανείων προς την Ελλάδα την Παρασκευή 7 Μαΐου. Γιατί να περιμένουμε περισσότερο» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα του συνεδρίου του Economist εξέφρασε την «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συγκρουστεί με μικρά και μεγάλα συμφέροντα (σ.σ.: δεν διευκρίνισε αν οι συνταξιούχοι που τους κόβουν τον 13ο και τον 14ο μισθό είναι «μικρά» ή «μεγάλα» συμφέροντα), χωρίς να υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος, προκειμένου να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».