Κι άλλο “αίμα” ζητάει η Γερμανία από την Ελλάδα…

Άμεση λήψη νέων μέτρων ζητάει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ για να δώσει το “πράσινο φως” δανειοδότησης της Ελλάδας. Για άλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι δύο αποφάσεις της Ε.Ε. ήταν εντελώς έωλες σε ότι αφορά το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και τον μηχανισμό στήριξης. «Η Γερμανία θα ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα, μόλις αυτή ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», δήλωσε πριν από λίγο η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ειδικά για το θέμα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε πως εκτιμά ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.

«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει νέα μέτρα λιτότητας και οφείλει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ακόμη  ότι έχει «εμπιστοσύνη» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), οι οποίες πρόκειται να καταλήξουν στο πρόγραμμα οικονομικών μέτρων που απαιτεί το Βερολίνο για την αποδέσμευση της βοήθειας για την Αθήνα.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ «δεν αποτελεί επιλογή» και τόνισε ότι οι δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση σπέρνουν αβεβαιότητα στις αγορές.