Σκότωσε ελάφι με το τόξο του και… συνελήφθη!

 

Ένας 39χρονος συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία ότι σκότωσε με τόξο ένα ελάφι που ζούσε στο φυσικό πάρκο Νάρα, το οποίο θεωρείται προστατευόμενος εθνικός θησαυρός.

 

Ο Γκιντζίρο Ιναγκάκι, που διευθύνει ένα εστιατόριο στο Τσου, στη χερσόνησο Μίε, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το τόξο του, γύρω στα μεσάνυχτα της 12ης Μαρτίου παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο. Ο Ιναγκάκι, δήλωσε ότι καθώς δεν είχε καθόλου χρήματα θεώρησε ότι το κρέας του ελαφιού θα του απέφερε κέρδος, καθώς θα το πωλούσε σε υψηλή τιμή, μετέδωσε το Κιόντο, επικαλούμενο δηλώσεις αστυνομικών.

 

Το ελάφι εντοπίστηκε στις 13 Μαρτίου με ένα βέλος 52 εκατοστών καρφωμένο στην κοιλιά του και πέθανε μετά από δύο ημέρες. Το μεταλλικό βέλος είχε διαπεράσει τον πνεύμονα. Πολίτες, από τα 1.000 μέλη της περιοχής που έχουν δεσμευτεί για την προστασία του πάρκου, ανακοίνωσαν ότι αφαίρεσαν το βέλος, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν το ζώο. Από την νεκροψία που έγινε προέκυψε ότι το ζώο κυοφορούσε ένα αρσενικό ελαφάκι μήκους 35 εκατοστών.