Πούτιν: Η Ελλάδα θα ωφεληθεί από τον αγωγό South Stream

 

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου SouthStream μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αναδυθεί από την τρέχουσα οικονομική κρίση δυνατότερη.

Μετά από συνομιλίες στη Μόσχα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Πούτιν επεσήμανε ότι τέτοια μεγάλα έργα είναι κρίσιμης σημασίας για την προσέλκυση επενδυτών και την δημιουργία θέσεων εργασίας.  Η Ελλάδα θα ωφεληθεί σαν χώρα διέλευσης του αγωγού, σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.  Αναμένεται ότι το έργο, που χρηματοδοτείται από τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ευρώπης, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί να στραφεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα για βοήθεια στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα του.  Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια, όχι μόνο από το ΔΝΤ, αλλά και απ’ τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα λέγοντας ότι και οι δύο χώρες επιθυμούν βαθύτερες στρατηγικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να υπογράψει συμφωνία με τη Μόσχα για συμμετοχή της Αθήνας στην κατασκευή του αγωγού SouthStream.