Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο κάνει έκκληση για “ρεαλιστικές και πραγματικές λύσεις” στην Αϊτή έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την χώρα που ήδη αντιμετώπιζε ακραία φτώχεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε από τον τοπικό Τύπο.
“Είναι καιρός να βρούμε λύσεις ρεαλιστικές και πραγματικές για αυτό τον αδερφό λαό”, που αντιμετωπίζει ακραία φτώχεια, γράφει ο Κάστρο σε αυτό τον “στοχασμό” με τίτλο “Το μάθημα της Αϊτής”.
“Η Αϊτή είναι η ντροπή της εποχής μας, ενός κόσμου όπου η εκμετάλλευση και η λεηλασία επιβάλλονται στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη”, εκτιμά ο ηγέτης της Κούβας.
Υπενθύμισε επίσης την παρουσία στην Αϊτή εδώ και δύο χρόνια περίπου 400 Κουβανών μέλη οργανώσεων αρωγής, η πλειοψηφία των οποίων είναι γιατροί και νοσηλευτές.
iKypros