Γερμανία: Ιός μπλοκάρει περισσότερες από 20 εκατομμύρια τραπεζικές κάρτες

Περισσότερες από 20 εκατομμύρια τραπεζικές κάρτες Eurocheque (EC), δηλαδή σχεδόν οι μισές από αυτές που εκδίδονται από τα ταμιευτήρια και περιφερειακές γερμανικές τράπεζες, εξακολουθούσαν σήμερα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγές λόγω ενός ιού του 2010, σύμφωνα με την ομοσπονδία του τομέα.

Από την 1η Ιανουαρίου περίπου 20 εκατομμύρια κάρτες EC από τα 45 εκατομμύρια και 3,5 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες από τα 8 εκατομμύρια που έχουν εκδοθεί από αυτά τα ιδρύματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάληψη χρημάτων στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών στη Γερμανία και το εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας DSGV.

Η βλάβη προέρχεται από ένα “πρόβλημα του έτους 2000 που εμφανίστηκε καθυστερημένα”, ορισμένα ηλεκτρονικά τσιπ τραπεζικών καρτών δεν αναγνωρίζουν το νέο έτος 2010, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι αυτό δεν θέτει κανένα πρόβλημα ασφάλειας.

Επίσης οι κάρτες αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή αγορών σε πολλά καταστήματα, προσθέτει το DSGV, το οποίο ελπίζει στην πλήρη αποκατάσταση του θέματος για τα καταστήματα και στην καταβολή των χρημάτων “ως την ερχόμενη Δευτέρα”.

iKypros