Επιτροπή σοφών θα συμβουλεύει τον Θαπατέρο σε θέματα ΕΕ

Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, η χώρα του οποίου ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου, θα σχηματίσει μία επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από βετεράνους ειδικούς, για να τον συμβουλεύσουν με ποιό τρόπο να οδηγήσει την ΕΕ στην έξοδο από την οικονομική κρίση, έγραψε σήμερα η El Pais.

Η “επιτροπή των σοφών”, που θα περιλαμβάνει μέλη όπως ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ και ο τέως πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονσάλες, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει για πρώτη φορά στη Μαδρίτη αύριο Τρίτη. Ο Ντελόρ προήδρευσε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περίοδο 1985- 1995. Ο Γκονσάλες διετέλεσε πρωθυπουργός της Ισπανίας από το 1982 ως το 1996 και τώρα ηγείται μίας δεξαμενής σκέψης με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης.

Μεταξύ των μελών της επιτροπής Θαπατέρο αναμένεται ότι θα είναι και ο τέως ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πέδρο Σόλμπες, καθώς και η υπουργός Οικονομίας Ελένα Σαλγκάντο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

iKypros