Η Mercedes-Benz πήρε την πλειοψηφία της Brawn GP και εγένετο η… Mercedes GP

Μόναχο: Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τη Δευτέρα την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Brawn GP, η οποία πλέον γίνεται Mercedes GP και με αυτό το όνομα θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 από εδώ και στο εξής.

«Η Mercedes ξεκινάει δική της εργοστασιακή ομάδα του χρόνου», δήλωσε ο Ντίτερ Τσέτσε, επικεφαλής του τμήματος παραγωγής αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρίας.

«Αυτό έγινε πραγματικότητα μετά τη συμφωνημένη απόκτηση του 75,1% των μετοχών της Brawn GP, το 45,1% του οποίου ανήκει στην Daimler (σ.σ.: μητρική εταιρία της Mercedes). Το υπόλοιπο ποσοστό θα παραμείνει στους σημερινούς μετόχους, δηλαδή τον Ρος Μπρον, τον Νικ Φράι και άλλους.

»Τα συμφέροντα της Daimler είναι ευθυγραμμισμένα με τα δικά μας, οπότε θα είναι μια αληθινή ομάδα της Mercedes-Benz, με τον Ρος Μπρον να παραμένει στη θέση του επικεφαλής».

Η ταυτότητα των οδηγών της ομάδας δεν αποκαλύφθηκε, αν και σύμφωνα με ισχυρές ενδείξεις, ο ένας θα είναι ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος έτρεχε μέχρι φέτος με την Williams και λέγεται πως έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την Mercedes.

Η ΜcLaren συνεχίζει με κινητήρα Mercedes ως το 2015

Όσον αφορά την McLaren, έγινε γνωστό ότι η Mercedes θα κρατήσει για την ώρα το 40% των μετοχών της, το οποίο της ανήκει μέσω της Daimler. Ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς συμφωνήθηκε το ποσοστό αυτό να παραχωρηθεί πίσω στην βρετανική ομάδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πάντως η Mercedes όχι μόνο θα συνεχίσει να προμηθεύει με κινητήρα την McLaren, αλλά οι δύο πλευρές επέκτειναν την συνεργασία τους τουλάχιστον ως το 2015, με την προοπτική περαιτέρω ανανέωσης.

Πηγή: news.in.gr