Το Μαγικό Κάστρο

Πριν από 100 χρόνια, ένα πλούσιο ζευγάρι έκτισε μία έπαυλη στο Χόλιγουντ και εγκατέστησε έναν σωλήνα ενδοεπικοινωνίας, απ’ όπου μπορούσαν να καλούν τους υπηρέτες και να παραγγέλνουν το ουίσκι τους -ένα βολικό κόλπο που όμως δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα κόλπα των σημερινών ιδιοκτητών της.

Σήμερα, και με την ονομασία “Το Μαγικό Κάστρο”, η έπαυλη στεγάζει μία παγκοσμίου φήμης κλειστή λέσχη ταχυδακτυλουργών. Το Νοέμβριο, η λέσχη γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ανέγερση της έπαυλης που τη στεγάζει με ένα γκαλά και διάφορα χάπενινγκ -όπως για παράδειγμα έναν ταχυδακτυλουργό που κατάφερε να απαλλαγεί από τον ζουρλομανδύα που φορούσε, ενώ κρεμόταν στον αέρα από έναν γερανό.

Η λέσχη είναι ανοιχτή μόνο για τα μέλη της, ενώ επισκέπτες επιτρέπονται μόνο ύστερα από πρόσκληση μέλους. Μεταξύ των διάσημων μελών της λέσχης συγκαταλέγονται ακόμη και ο Τζόνι Ντεπ, ο Σον Πεν, ο Τζόνι Κάρσον και οι ταχυδαχτυλουργοί Penn & Teller. Εδώ και 46 χρόνια, γενιές ολόκληρες “μάγων” ανταλλάσσουν τα μυστικά της τέχνης τους στα πολυτελέστατα μπαρ της λέσχης, όταν δεν δίνουν παράσταση σε ένα από τα έξι θέατρα που διαθέτει.

Η έπαυλη χτίστηκε από τον πλούσιο τραπεζίτη Ρόλιν Λέιν και τη γυναίκα του Κάθριν, όταν το Χόλιγουντ δεν ήταν παρά ένας σταθμός του τρένου και όχι η πρωτεύουσα της διεθνούς διασκέδασης.

iKypros