Φυλάκιση λόγω..φιλανθρωπίας

Μια πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος γερμανικής τράπεζας καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση με αναστολή γιατί θέλησε να παίξει τον Ρομπέν των Δασών μοιράζοντας χρήματα που προέρχονταν από λογαριασμούς ευκατάστατων πελατών σε πελάτες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα!

Η πρώην διευθύντρια 62 χρόνων, αφαίρεσε συνολικά 7,6 εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμούς πλουσίων πελατών της για να τα δώσει σε φτωχούς πελάτες ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο δικαστηρίου της Βόννης.

Και όσο οι πελάτες της με τις μεγάλες καταθέσεις δεν καταλάβαιναν τίποτε τόσο η πρώην τραπεζίτισσα αφαιρούσε χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Ο ρόλος του Ρομπέν των Δασών απέδιδε τέλεια από το 2003 έως και το 2005 αλλά μετά και όταν κάποιοι πελάτες είδαν τους λογαριασμούς τους να μειώνονται δραστικά, κινητοποιήθηκαν και όλο το σχέδιο αποκαλύφθηκε.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η κατηγορουμένη ενήργησε από λύπη για τους μη έχοντες και ότι δεν έκανε ποτέ τίποτε για δικό της οικονομικό όφελος.

Το αποτέλεσμα είναι πάντως ότι και φυλακή θα μπει και τη δουλειά της έχασε και υποχρεώνεται να ξεπληρώσει κάποιο σεβαστό μέρος του χρέους στους πλούσιους πελάτες. Της έμεινε (;) μόνο η ευγνωμοσύνη και η αγάπη όσων βοήθησε οικονομικά…