Διώχνουν τους καθαριστες απο τη Ρώμη

Οι δημοτικές αρχές της Ρώμης εξέδωσαν κανονιστική ρύθμιση με την οποία διώχνουν από τις   διασταυρώσεις της πρωτεύουσας τους καθαριστές τζαμιών, τους πωλητές και τους ζογκλέρ — οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής.

 

Από την 1η Νοεμβρίου, 25 περίπολοι της δημοτικής αστυνομίας επιθεωρούν τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις.

 

Σε όσους συλλαμβάνουν, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ και κατάσχονται τα εργαλεία του αδικήματος –καθαριστήρας, κουβάς, προϊόντα καθαρισμού…. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί ελέγχουν τα χαρτιά αυτών που συλλαμβάνουν.

 

Υπάρχει ένας καθαριστής τζαμιών σε κάθε γωνιά δρόμου και οι πολίτες διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά τους που είναι συχνά πιεστική, ακόμη και επιθετική”, εξήγησε ο Φερνάντο Μαλιάρο, εκπρόσωπος του δημάρχου Τζάνι Αλεμάνο.

 

Ο πρόεδρος των Πρασίνων Άντζελο Μπονέλι χαρακτήρισε το διάταγμα “υποκριτικό”.

 

Η δημαρχία της Ρώμης κάνει πόλεμο στους φτωχούς αντί να ασχοληθεί με τη φτώχεια”, δήλωσε ο Μπονέλι, σύμφωνα με τον οποίο “κινδυνεύουμε να τους περιθωριοποιήσουμε και να τους εξωθήσουμε σε εγκληματικές συμπεριφορές”.

 

Πάντως οι περισσότεροι από τους καθαριστές τζαμιών έφυγαν από τις διασταυρώσεις της Ρώμης.

 

Είναι μια δουλειά ταπεινωτική. Ο κόσμος σε βρίζει, σου λέει να φύγεις. Όμως πλένω τζάμια επειδή χρειάζομαι χρήματα για να επιβιώσω”, λέει ο Ιμάν, ένας 29χρονος από το Μπανγκλαντές.

 

Ένας συμπατριώτης του, ο 30χρονος Μπαμπλού, λέει πως πριν από μερικά χρόνια η δουλειά αυτή του απέφερε 40 ευρώ την ημέρα. “Τώρα κερδίζω τα μισά”, προσθέτει.

 

iKypros