[Πολιτική] Χρυσοχοΐδης κατά πάντων

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς εις βάρος του κ. Παυλόπουλου αλλά και της Νέας Δημοκρατίας εκτόξευσε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Flash και το δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «απόστρατους» και «χαφιέδες της άκρας δεξιάς, οι οποίοι έλεγαν ότι υποστηρίζει τώρα ο κ. Παυλόπουλος αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο μείζον ζήτημα της τρομοκρατίας.

«Έχει βγει σε βάρος τους Ένταλμα Σύλληψης, δεν παραδίδονται στη δικαιοσύνη. Είναι 19-20 χρονών παιδιά. Εγώ από τη θέση μου έχω δει τις φωτογραφίες τους. Άμα δείτε τις φωτογραφίες, θα κλάψετε».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός συσχετίζει το συγκεκριμένο περιστατικό με μία γενικότερη ροπή προς την παρανομία.

«Σε πρώτη φάση, να το ακούσουν όλοι οι γονείς αυτό, ασχολούνται με την κατσαρόλα δηλαδή με μικρές ενέργειες τρομοκρατικού, ας πούμε, περιεχομένου. Στην πορεία όμως τα παιδιά μπαίνουν στο έγκλημα. Γίνονται ληστές, μετά ασχολούνται με τα ναρκωτικά».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε και στην κριτική που δέχεται από τη ΝΔ και κυρίως σε όσα του καταμαρτύρησε ο κ. Παυλόπουλος.

«Βγαίνει το κόμμα, το οποίο κυβερνούσε μέχρι χθες και κάνει κριτική. Και ρωτώ, γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχε αστυνόμευση στα Εξάρχεια; Και από εκεί κινούνταν και κινείται ακόμα σε μεγάλο βαθμό η παρανομία. Λοιπόν, δεν θα υποκύψουμε σε καμιά τέτοιου είδους κακή κριτική, η οποία δεν πείθει και κανέναν πολίτη.»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν οι συλλήψεις της 17 Ν δεν ξεκίνησαν τυχαία, δεν έσκασε τυχαία η βόμβα στα χέρια του Ξηρού, όπως υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος, ο υπουργός απάντησε:

«Η θεωρία της συνωμοσίας είναι πολύ διαδεδομένη. Εγώ ουδέποτε υπήρξα θιασώτης και υποστηρικτής της, επειδή το κόμμα του κ. Παυλόπουλου και οι διάφοροι χαφιέδες της ακροδεξιάς εκείνη την εποχή πήγαιναν στους Αμερικανούς, στους Εγγλέζους, σε διάφορους άλλους και λέγανε ότι αρχηγός της 17Ν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου και εντός της 17Ν το ΠΑΣΟΚ, είναι ακριβώς η ίδια θεωρία και αυτή.

Και επειδή είναι αμετανόητοι τους τα γυρίζω πίσω, να πάνε να δούνε τρεις φάσεις.

Του 1ου δικαστηρίου, του 2ου δικαστηρίου, του Εφετείου και του 3ου δικαστηρίου που γίνεται τώρα. Δεν ξέρω πότε θα βγει και του Αρείου Πάγου.

Εν πάση περιπτώσει υπάρχουν δύο αποφάσεις καταδικαστικές, οι οποίες έχουν ταυτοποιήσει όλους, μα όλους τους φόνους και όλους τους ενόχους.

Αν κατά τον κ. Παυλόπουλο και τη Ν.Δ. και τους παλιούς χαφιέδες της ακροδεξιάς, τους απόστρατους δηλαδή που πήγαιναν και κάρφωναν και χαφιέδιζαν σε βάρος της δημοκρατικής παράταξης, τα λένε αυτά τα ερωτήματα, με γεια τους με χαρά τους».

Την σταδιακή απομάκρυνση της φρουράς έξω από τα αστυνομικά τμήματα προανήγγειλε με νεώτερες δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα. «Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών και δεν πρόκειται να μετατραπούν σε φρούρια», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η κατάσταση της 23χρονης ειδικής φρουρού Σοφίας Ψυχογιού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ερυθρού Σταυρού», εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «ιδιαιτέρως σοβαρή». Σοβαρή αλλά σταθερή είναι και η κατάσταση του άλλου τραυματισμένου αστυνομικού που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο πεδίο των ερευνών, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται τα ευρήματα της επίθεσης. Τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και έτσι ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να πει αν πρόκειται για «Επαναστατικό Αγώνα», «Σέχτα» ή κάποια άλλη νέα οργάνωση.

Zougla.gr