Πανελλήνιο καρδιολογικό συνέδριο

431

Η υπέρταση, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης, είναι οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στην καρδιαγγειακή νόσο, ενώ μελέτες έχουν αποδείξει, ότι η αλλαγή στο τρόπο ζωής και η στροφή σε πιο υγιεινές επιλογές, μπορούν να προλάβουν σε μεγάλο βαθμό την πρώτη κλινική της εκδήλωση. Διακεκριμένοι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι, παίρνουν μέρος στο 30ο πανελλήνιο καρδιολογικό συνέδριο που γίνεται στην Αθήνα και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου, εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στην μάχη ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Παρά τις μεγάλες εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής επιστήμης δυο στους 1000 Έλληνες χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους από τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Έως τις 31 Οκτώβριου διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα ανταλλάξουν απόψεις για τα νοσήματα της καρδιάς στο 30 πανελλήνιο καρδιολογικό συνέδριο που διεξάγεται στην Αθήνα.

Οι παράγοντες που οδηγούν στην καρδιαγγειακή νόσο περιλαμβάνουν την υπέρταση, το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την ανθυγιεινή διατροφή και την έλλειψη σωματικής άσκησης. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η τροποποίηση των παραγόντων αυτών μπορεί να προλάβει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη κλινική εκδήλωση της καρδιαγγειακής νόσου, ενώ στους ασθενείς που η καρδιοπάθεια έχει ήδη εμφανισθεί, μπορεί να μειώσει την θνητότητα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.